Junior Business Controller

Junior Business Controller till ContextVision!

Nu rekryterar vi en junior business controller till det noterade medtech-företaget ContextVision!

Om jobbet
Är du en kommunikativ ekonom som lockas av en bred roll där du får ha mycket kontakt med verksamheten och vara med och utveckla ekonomi- och affärsstyrningen? Då är det dig vi söker!

Rollen som junior business controller är ny på företaget och du kommer tillhöra en ekonomiavdelning på tre personer, där du rapporterar till CFO. Din roll kommer till stor del vara affärsorienterad och du kommer att arbeta med att ta fram nya KPI:er, bygga rapporter, likviditetsprognoser, utveckla analysarbetet och även tillsammans med CFO arbeta med budget och prognos. Rollen innehåller även ett ansvar för att ha kontakt med kunder, fakturering och kundreskontra.

ContextVision sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm men har även ett kontor i Linköping där utveckling- och forskningsavdelningen sitter. Totalt är de drygt 30 anställda varav 15 sitter på kontoret i Stockholm.
Ansvarsområden:
  • Budget och prognosarbete
  • Analys, uppföljning och rapportering
  • Ta fram nya KPI:er, utveckling av processer
  • Delta i utveckling av Microsoft Power BI
  • Delta i utvecklingen av Microsoft Business Central
  • Agera bollplank i ekonomiska frågor till resten av organisationen
  • Kundreskontra och fakturering
Rätt kandidat för rollen:
Vi söker dig som har erfarenhet inom ekonomiområdet och nu siktar på en ny utmaning. Kanske har du arbetat som ekonomiassistent i ett par år och är redo för nästa steg?

Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi men lägger större vikt vid din arbetslivserfarenhet och personliga egenskaper. För att passa i rollen har du ett prestigelöst mindset, är kommunikativ, driven och positiv. Du är affärsintresserad och trivs i en roll där du har många interna kontaktytor och förväntas bidra med insikter. Vidare har du förmågan att arbeta självständigt och ta egna initiativ för att driva processer framåt.

Du har goda Excel-kunskaper och har du jobbat i Microsoft Business Central eller Power BI anses det vara meriterande. Du är flytande i svenska och engelska.
Övrig information
Start: Omgående
Plats: Linköping/ Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse
Om ContextVision
ContextVision är ett medicintekniskt mjukvaruföretag specialiserat på bildanalys och artificiell intelligens. Som global marknadsledare inom bildförbättring är vi en pålitlig partner till ledande tillverkare av ultraljuds-, röntgen- och MRI-utrustning runt om i världen. Deras mjukvara hjälper kliniker att tolka medicinska bilder och ger en avgörande grund för bättre diagnos och behandling. Företaget grundades 1983 och är baserat i Sverige med deras största kunder i USA, Japan, Kina och Korea. Läs gärna mer om ContextVision på https://www.contextvision.com/